Luokkamaiset kokoustilat – paluu kouluun

Kun yritys pitää asiakkailleen tai työntekijöilleen suurempia kokouksia ja vuokraa kokoustilat, ei ole yhdentekevää minkälaiset tilat ovat.

Luokkahuonemainen kokoustila on pahin kaikista. Se on varmasti psykologista: kahden hengen pulpeteissa istuessa ja kokoustilan etuosassa puhuvaa kouluttajaa kuunnellessa taantuu takaisin koulukäyttäytymiseen. Keskittyminen herpaantuu helposti ja tuntuu, että kouluttaja voi millä hetkellä hyvänsä moittia huonosta käytöksestä. Kun kouluttaja kysyy jotain, tekee mieli tuijottaa kokoustilan pöydän pintaan, etteivät katseet kohtaa ja vuoro osu omalle kohdalle.

Vaikka luokkahuonemaisessa kokoustilassa istuisi suuria pomoja, valtasuhteet vaihtuvat ja edessä puhuja pitelee käsissään valtaa. Kuuntelijat omaksuvat nopeasti roolinsa oppilaina ja luultavasti sujahtavat siihen rooliin, mikä koulussakin oli. Takarivin tyypit miettivät omiaan ja eturivissä pidetään yllä keskustelua ja kysellään lisäkysymyksiä. Lue loppuun

Yrityskortti on menestyvän aikuisen merkki?

Olin lapsena hämmästyttävän ihastunut aikuisiin, jotka ostivat tavaroita firman piikkiin. Yrityskortti oli mielestäni luksustuote, jonka saivat vain luotetuimmat.

Nyt aikuisena olen todennut, että ne menestyneimmät ovatkin niitä ihmisiä, jotka myöntävät yrityskortin alaiselleen. Niitä, joiden ei tarvitse huolehtia sellaisista turhuuksista kuin työpaikan kahvihuoneen varustelusta tai asiakkaiden joululahjojen hankinnoista.

Miten sitä lapsena ihailee aivan erilaisia ammatteja kuin aikuisena? Lukemattomat lapset leikkivät innoissaan kaupan tätiä, mutta kun olin erään kaupan ryhmähaastattelussa ja tyttö sanoi ”halunneensa lapsesta asti kaupan tädiksi ja leikkineensä aina pienenäkin kassakoneella”, näin haastattelijan suupielessä naurahduksen. Tyttö ei saanut työpaikkaa. Lapsuuden unelman jatkumisen ajateltiin luultavasti olevan merkki joko valehtelusta tai yksikertaisuudesta. Lue loppuun

Virikeseteli kunniaan

Virikeseteli on kyllä nerokas keksintö. Sain työpaikaltani nipun näitä kulttuuri- ja liikuntasetelin yhdistelmiä, enkä malta odottaa, että pääsisin käyttämään niitä.

Kulttuuri ja liikunta ovat varmasti ihmisten suurimmat henkireiät länsimaissa. Yleensä jompikumpi on suuremmassa suosiossa: vapaa-aikaa on monella niin vähän, ettei ole aikaa sekä teatterille että spinning-tunneille. Molemmissa saa kuitenkin hengähdystauon arjesta. Terveys on kuitenkin tärkeää ja itsestä huolehtiminen auttaa niin töissä kuin vapaa-ajalla, kun on enemmän energiaa tehdä asioita ja jaksaa paremmin. Lue loppuun