Nenäsumute koukuttaa

Olen aivan koukussa nenäsumutteeseen. Minulla on ollut sumuteriippuvuuskausia aiemminkin. Välillä flunssan jälkeen jää koukkuun, mutta aina siitä pääsee irti. Olen aina ajatellut, että tämä on psyykkistä ja kuvittelen nuhan jälkeen jatkuvan riippuvuuden. Olen ollut väärässä.

Nenäsumute todella aiheuttaa riippuvuutta! Löysin Aamulehden maaliskuisen artikkelin sumuteriippuvuuksista. Ruotsissa lääkärit ovat varoitelleet kuluttajia liikakäytöstä.

Nenäsumutteita on myyty Ruotsista hurjasti enemmän kuin ennen, sillä niitä saa nykyisin ostaa myös ruokakaupoista ja huoltoasemilta. Jos sumutetta käyttää yli kymmenen päivää, tulee riippuvaiseksi. Minulla taitaa siis olla ongelma. Lääkärit sanovat, että nenäsumuteriippuvuus voi olla yhtä suuri kuin nikotiinin aiheuttama, enkä yhtään ihmettele. Lue loppuun

Asiakaspäivät ja majoitus: hotellit (Tampere)

Monien kiinnostavien työtehtävien ohella mieluisin työ tämän kesän tehtävälistalla on järjestää yrityksemme syksyiset asiakaspäivät Tampereella.

Taas kerran täytyy ihmetellä taustalla pyörivien pyörien määrää. Olen aikoinani ollut asiakkaan roolissa mukavilla viikonlopun yli kestäneillä asiakaspäivillä ja silloin kaikki vaikutti hyvin suoraviivaiselta ja selkeältä. Siksi en epäröinyt, kun esimieheni pyysi minua ottamaan vastuun päivistä.

Olen jo muutaman kerran kironnut huolettomuuttani. Ohjelma, puhujat ja ruokalista ovat vasta alkusoittoa. Taustalla on hullut määrät paperityötä, puheluita, sähköposteja ja muuttuvia suunnitelmia. Eniten stressiä on aiheuttanut majoituksen järjestäminen. Lue loppuun

Taloushallinto pyörittää maailmaa

Olen pikkuhiljaa päässyt sisään kaupalliseen yritysmaailmaan. Uuden työnantajani ja uusien työtehtävien kautta minulle on auennut yrittäjyyden ja liiketoiminnan avara maailma.

Vanhalle käsillä tekijälle paperitöiden moninaisuus on hämmästyttävä. Nyt ymmärrän, miksi tätä alaa opiskellaan vuosia. Isomman firman omistajan on nähtävä kokonaiskuva ja oltava kartalla kaikista toimista. Esimerkiksi taloushallinto on tässäkin keskikokoisessa yrityksessä oma osastonsa. Siellä laskutetaan asiakkaita, hoidetaan palkanlaskenta ja pidetään kirjaa myynneistä ja ostoista. Kaikkeen byrokratiaan on omia tietokoneohjelmia, joiden avulla kirjanpito on helpompaa ja asiat tapahtuvat ajallaan. Lue loppuun