Parhaat sohvan ostovinkit?

Voi olla vaikea uskoa, että länsimaalainen ihminen viettää sohvansa uumenissa keskimäärin enemmän aikaa kuin yhdenkään perheenjäsenen kanssa.Monille sohva on myös yksi kodin tärkeimpiä sisustuspäätöksiä. Siksi hyvään sohvaan kannattaa panostaa aikaa ja rahaa ja valita juuri itselleen sopiva sohvaratkaisu. Sohvan valinnassa kannattaa ottaa huomioon kodin käyttöympäristö, asunnon koko ja muu koko sisustus. Sohvia on moneen käyttötarkoitukseen ja makuun. On kulmasohvia, nahkasohvia, kangaspäällysteisiä sohvia, vuodesohvia, designsohvia ja kaikkea siltä väliltä.

Kulmasohvat sopivat suureen tilaan

Jos olohuoneesi on suuri ja siinä viettää yleensä monta henkilöä saman aikaisesti, kannattaa harkita kulmasohvan ostoa. Kulmasohva on myös perinteistä istumasohvaa parempi vaihtoehto jos haluaa löhöillä ihan kunnolla. Kulmasohvan ei kuitenkaan tarvitse olla koko olohuonetta hallitseva tilanviejä. Esimerkiksi kauniilla divaanilla voi makoilla ihan yksinkin.

2 in 1: vuodesohvat

Vuodesohva voi olla hyvä ja käytännöllinen ratkaisu pieniin yksiöihin, mökeille tai vierashuoneisiin. Moni pienessä kaupunkiasunnossa asuva opiskelija valitsee kotiinsa vuodesohvan, joka säästää kätevästi tilaa. Jos sohvalla aikoo nukkua säännöllisesti, kannattaa valita napakasti jousitettu sohva, jonka istuintyynyjä ei ole muotoiltu kuperiksi. Mökeille, joissa ei asuta vuoden ympäri, vuodesohva on nappiratkaisu.

Käytä aikaa sohvan etsintään

Oikean sohvan etsiminen voi olla jopa hermoille käyvä projekti. Vaihtoehtoja täytyy jaksaa katsella rauhassa, ja kun jokin tuntuu oikealta, päätöksiäkin pitää pystyä tekemään. Kannattaa miettiä itselleen ja ottaa jopa ylös sellaisia kriteerejä, jotka ovat sinulle tärkeitä ominaisuuksia sohvassa. Tärkeintä on miettiä sohvan käyttötarkoitusta. Tuleeko se löhöilykäyttöön, jolloin mukavuustekijät ja materiaalien kestävyys pitää ottaa huomioon. Vai ajatellaanko enemmänkin sisustukselliseksi elementiksi, jolloin sohvan ulkonäöllä, värillä ja istuvuudella muuhun sisustukseen on suurempi merkitys. Jos sohva tulee päivittäiseen käyttöön, kannattaa antaa painoa kestäville pintamateriaaleille. Käytännöllisyys on myös hyvä pitää mielessä. Kauniit ja upean näköiset sohvat eivät aina ole mukavia tai kovin kestäviä.