Ilmastointilaite kotiin

 

Helteinen kesä laittaa suomalaisetkin miettimään ilmastointilaitteen hankkimista kotiin. Kun lämpötila ulkona nousee, niin sisäilma voi käydä tukalaksi. Helpoin tapa viilentää kotia on hankkia siirrettävä ilmastointilaite, jonka voi sitten talven tullen siirtää varastoon. Myös monia muita vaihtoehtoja viilentää kodin ilmaa on olemassa. Kannattaa vertailla erilaisia vaihtoehtoja ja myös perehtyä hankkimansa laitteen käyttöön huolellisesti. Usein kuulee puhuttavan siitä, että sähkölaskun suuruus yllätti ilmastointilaitteen hankkimisen jälkeen. Tällöin laitetta on saatettu käyttää väärin, sillä oikein käytettynä Ilmastointilaitteen käyttö voi olla ihan taloudellistakin.

Ilmastointilaite

Ilmastointilaite voi olla kiinteästi asennettava tai siirrettävä. Kiinteä laite asennetaan joko kattoon tai seinään ja poisto-ilma ohjataan suoraan ulos rakennuksesta läpiviennin kautta. Usein laitteen ovat kaksiosaisia, jolloin ulkoyksikkö asennetaan talon ulkoseinään ja sisäyksikkö talon sisäpuolelle. Tällaiset ilmastointilaitteet ovat kaikkein tehokkaimpia, mutta ne vaativat aina luvan.

Ilmastointilaitteen toiminta perustuu laitteen sisällä olevaan kylmäaineeseen. Ilmastointilaite imee lämmintä ilmaa huoneesta ja palauttaa viilennettyä ilmaa takaisin. Lämmin ilma, joka syntyy tässä prosessissa, johdetaan ulos poistoputken kautta. Tämän putken pituus vaikuttaa siihen, että kuinka tehokasta viilennys on. Jos kyseessä on pitkä putki, niin sitä enemmän lämpöenergiaa palautuu takaisin huonetilaan. Jos kyseessä on siirrettävä laite, niin poistoilma ohjataan ulos joko ikkunan tai poistoventtiilin kautta. Lue loppuun