Rovaniemi asuinpaikkakuntana

 

Rovaniemelle houkuttelevat asumaan sen kaunis luonto ja Lapin tunnelma. Rovaniemen joet, vaarat sekä omaleimainen luonnonvalo yhdistettyinä turvalliseen asumisympäristöön ja miellyttävään kaupunkitunnelmaan luovat hyvän yhdistelmän asumiseen. Rovaniemen kaupungilla on upea sijainti Kemijoen sekä Ounasjoen liittymäkohdassa. Kolme vaaraa – Korkalovaara, Syväsenvaara ja Ounasvaara – rajaavat Rovaniemen kaupunkialueen kauniille paikalle. Arkkitehti Oiva Kallio on alun perin suunnitellut Rovaniemen keskustan asemakaavan ja Lapin sodan tuhojen jälkeen arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli sen uudelleen. Ympäröivä luonto on huomioitu poikkeuksellisen hyvin asemakaavassa ja näiden nimekkäiden arkkitehtien aikaansaannokset tekevät Rovaniemen keskustasta arkkitehtuurisesti mielenkiintoisen kaupungin.

Rovaniemi tunnetaan parhaiten porttina Lappiin ja joulupukin kotipaikkana. Rovaniemi on Suomen toiseksi pohjoisin kaupunki ja siellä on hyvät kunnalliset palvelut verrattuna moneen pienempään Lapin kuntaan. Myös julkinen liikenne on kaupungissa toimivaa.

Opiskelumahdollisuudet Rovaniemellä

Rovaniemen keskustassa sijaitsee Suomen pohjoisin yliopisto ja ammattikorkeakoulu. Lisäksi Rovaniemellä on mahdollista opiskella Lapin ammattiopistossa ja Lapin urheiluopistossa.

Rovaniemi talvella

Talvella Rovaniemen lentokenttä täytyy matkailijoista, kun monet niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin saapuvat Joulupukin viralliselle lentokentälle, matkatakseen edelleen lomalle johonkin Lapin monista hiihtokeskuksista. Tämä vaikuttaa myös Rovaniemellä asuviin, sillä kaupunki herää eri tavalla eloon talvikaudella. Useat työpaikat Rovaniemellä matkailun parissa ovat ns. talvityöpaikkoja ja muutenkin kaupungin palvelut lisääntyvät talvisaikaan. Lue loppuun