Rovaniemi asuinpaikkakuntana

 

Rovaniemelle houkuttelevat asumaan sen kaunis luonto ja Lapin tunnelma. Rovaniemen joet, vaarat sekä omaleimainen luonnonvalo yhdistettyinä turvalliseen asumisympäristöön ja miellyttävään kaupunkitunnelmaan luovat hyvän yhdistelmän asumiseen. Rovaniemen kaupungilla on upea sijainti Kemijoen sekä Ounasjoen liittymäkohdassa. Kolme vaaraa – Korkalovaara, Syväsenvaara ja Ounasvaara – rajaavat Rovaniemen kaupunkialueen kauniille paikalle. Arkkitehti Oiva Kallio on alun perin suunnitellut Rovaniemen keskustan asemakaavan ja Lapin sodan tuhojen jälkeen arkkitehti Alvar Aalto suunnitteli sen uudelleen. Ympäröivä luonto on huomioitu poikkeuksellisen hyvin asemakaavassa ja näiden nimekkäiden arkkitehtien aikaansaannokset tekevät Rovaniemen keskustasta arkkitehtuurisesti mielenkiintoisen kaupungin.

Rovaniemi tunnetaan parhaiten porttina Lappiin ja joulupukin kotipaikkana. Rovaniemi on Suomen toiseksi pohjoisin kaupunki ja siellä on hyvät kunnalliset palvelut verrattuna moneen pienempään Lapin kuntaan. Myös julkinen liikenne on kaupungissa toimivaa.

Opiskelumahdollisuudet Rovaniemellä

Rovaniemen keskustassa sijaitsee Suomen pohjoisin yliopisto ja ammattikorkeakoulu. Lisäksi Rovaniemellä on mahdollista opiskella Lapin ammattiopistossa ja Lapin urheiluopistossa.

Rovaniemi talvella

Talvella Rovaniemen lentokenttä täytyy matkailijoista, kun monet niin suomalaiset kuin ulkomaalaisetkin saapuvat Joulupukin viralliselle lentokentälle, matkatakseen edelleen lomalle johonkin Lapin monista hiihtokeskuksista. Tämä vaikuttaa myös Rovaniemellä asuviin, sillä kaupunki herää eri tavalla eloon talvikaudella. Useat työpaikat Rovaniemellä matkailun parissa ovat ns. talvityöpaikkoja ja muutenkin kaupungin palvelut lisääntyvät talvisaikaan.

Rovaniemen asunnot

Rovaniemellä asuu noin 60 000 asukasta ja kaupungissa on noin 50 kylää ja kaupunginosaa. Yli puolet Rovaniemellä asuvista (54 %, v. 2015) asuu vuokra-asunnoissa. Vuokra-asunnot Rovaniemellä sijaitsevat ympäri kaupunkia pääosin kerrostaloissa. Suosituimmat vuokra-asuntoalueet ovat 3. Kaupunginosa eli keskusta, Korkalovaara sekä Ounasrinne. Rovaniemellä jopa 84 % kaupungin asukkaista asuu kerrostaloissa. Rovaniemellä on myös tarjolla poikkeuksellisen paljon valmiiksi kalustettuja vuokra-asuntoja, koska alueella on niin paljon kausityöntekijöitä.

3. Kaupunginosa sijaitsee aivan Rovaniemen keskustassa. Siellä on parhaat peruspalvelut ja parhaimmat liikenneyhteydet. Alueella on paljon viheralueita sekä urheilukenttiä. Korkalovaaran alue on metsäistä seutua ja siellä on monipuolisimmat hiihtomaastot ja ulkoilumaastot. Syväsenvaaran alue on tunnettu kallioon louhitusta Joulupukin luolasta Santa Parkista ja se sijaitsee 4 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Syväsenvaarassa on oma koulu, kirkko ja kauppa- sekä postipalvelut.

Rovaniemen luonto

Kalastusmahdollisuudet Rovaniemellä ovat vertaansa vailla. Kemijoen Olkkakoski sekä muut alueen lammet ovat kalastajien keskuudessa suosittuja. Keskustan vieressä sijaitsee suosittu lintukohde Harjulampi, jonne lintubongarit suuntaavat pitkänkin matkan takaa.

Kulttuuria rovaniemeläisille

Rovaniemellä on monia teattereita ja aktiivista kansanperinnetoimintaa. Rovaniemen tunnetuin kulttuurikohde on museo ja tiedekeskus nimeltään Arktikum. Siellä esitellään pohjoista kulttuuria, historiaa ja elämäntapaa. Kun asuu Rovaniemellä, niin on mahdollista osallistua koko perheen voimin moniin kaupungin kulttuuritapahtumiin tai virkeään harrastustoimintaan. Rovaniemellä toimii myös Lapin maakuntakirjasto.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *