Sirkkiksen autokuumeilua ja Skoda Octavian testiajo

Unelmissa olisi hankkia uusi auto. Sellainen luotettava perheauto, johon mahtuisi hyvin koko perhe kyytiin. Olen tutkinut asiaa jonkin verran ja katsellut liikenteessä ajavia autoja sillä silmällä. Yhä uudelleen silmäni kiinnittyvät yhteen ja samaan automerkkiin: Skoda Octaviaan. Skoda Octavia näyttää todella hienolta ja vielä tuntuukin sopivan hintaiselta. Liikenteessä on paljon valkoisia Skoda Octavioita, mutta haluaisin ruskeansävyisen Skodan. Se erottuisi hienosti liikenteessä ja tuntuisi ihan meidän autolta.

Taustatietoa:

Skoda Octavia on eniten myyty Skodan malli. Nykyinen Octavia-malli tuli myyntiin vuonna 2012 ja se meni heti Suomen autojen myyntitilastojen kärkisijoille. Skoda Octaviassa on tilavat sisätilat sekä valtavankokoinen peräkontti, johon mahtuu jopa 590 litraa. Autossa on hyvät vakio-ominaisuudet ja korkea viimeistelyn taso. Saksalainen lehti Autobild on tehnyt laaturaportin, jonka mukaan Skoda on Volkswagen-konsernin laadukkain merkki.

Skoda Octaviaa on saatavilla neljällä eri bensiinimoottorilla ja kahdella eri tehoisella dieselmoottorilla. Lisävarusteena Octavian voi saada nelivetona tai DSG-automaatilla.

Testiajo

Auto näyttää todella tyylikkäältä ja se on yksi auton tärkeimmistä asioista. Sisätilat ovat avarat ja hienostuneet. Upea kattoikkuna tuo ihanasti valoa sisään. Autossa on paljon pikkulokeroita, jotka helpottavat auton sisätilojen siistinä pysymistä. Peräkontti on todella suuri ja kun takaistuimet kääntää alas, niin autolla pystyy kuljettamaan vaikka mitä. Perusasennossakin takaluukkuun mahtuu joustavasti koko perheen matkalaukut pystyasentoon. Auto on todella hyvä ajettava. Ohjaus tuntuu vakaalta, vaihdetta on helppo vaihtaa ja vaikka auto on aika suuri, niin kaupunkiajossa se tuntuu ketterältä. Maantieajossa auto tuntuu todella mielekkäältä ja jämerältä. Jousitus tuntuu juuri sopivan jäykältä ja melutaso on melko hiljainen kovassakin nopeudessa. Kuoppaisella tiellä jousitus tuntuu hieman kovalta. Skoda Octaviassa on vakiovarusteena hienot kaksois-ksenonvalot, jotka yleensä saa moniin autoihin vain lisävarusteena.

Skodan hankinta

Uuden Skoda Octavian hinta moottorista riippuen on 20 – 40 000 euroa. Kun ostaa Skoda Octavian, jolla on ajettu pari vuotta, niin sen hinta on tippunut jopa 10 000 euroa. Järkihankinta olisi ostaa kulkupeli muutaman vuoden vanhana. Tein vertailua netin hakukoneissa ja edullisimmat skoda vaihtoautot löytyvät yksityisiltä myyjiltä. Toisaalta jos tarkistaa huolellisesti auton kunnon sekä sen paperit ja auto on vasta pari vuotta vanha, niin ei kai yksityiseltä ostamisessakaan ole suuria riskejä. Toisaalta maksamalla pari tuhatta euroa lisää, voi käytetyn skodan ostaa jostain tunnetusta liikkeestä, joka myöntää autolle vielä kahden vuoden takuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *