Taloushallinto pyörittää maailmaa

Olen pikkuhiljaa päässyt sisään kaupalliseen yritysmaailmaan. Uuden työnantajani ja uusien työtehtävien kautta minulle on auennut yrittäjyyden ja liiketoiminnan avara maailma.

Vanhalle käsillä tekijälle paperitöiden moninaisuus on hämmästyttävä. Nyt ymmärrän, miksi tätä alaa opiskellaan vuosia. Isomman firman omistajan on nähtävä kokonaiskuva ja oltava kartalla kaikista toimista. Esimerkiksi taloushallinto on tässäkin keskikokoisessa yrityksessä oma osastonsa. Siellä laskutetaan asiakkaita, hoidetaan palkanlaskenta ja pidetään kirjaa myynneistä ja ostoista. Kaikkeen byrokratiaan on omia tietokoneohjelmia, joiden avulla kirjanpito on helpompaa ja asiat tapahtuvat ajallaan.

Ennen raha tuli minulle palkkapäivänä tilille ja se siitä. Nyt on yhtäkkiä alkanut ymmärtää, että kaikki palkallinen työnteko ja todellinen kaupankäynti eli se hetki, kun pukumiehet lyövät kättä päälle ja kirjoittavat nimensä paperiin, on vain jäävuoren huippu. Pinnan alla pyörivät todella suuret ja monimutkaiset koneistot.

Tämä ymmärrys on muuttanut käsitystäni yritysmaailmasta. Ensinnäkin olen ymmärtänyt kuinka vahvasti raha pyörittää maailmaa. Suurin osa tämänkin maan työpaikoista keskittyy lähinnä rahan liikutteluun paikasta toiseen. En osaa ottaa kantaa siihen, olenko oivaltanut yhteiskunnasta jotakin hyvää vai jotakin todella pahaa.

Yksi vastaus artikkeliin ”Taloushallinto pyörittää maailmaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *