Vuokra-asunto Helsingistä

vuokra_asuntoHelsinki vetää, nimittäin ihmisiä maakunnista. Helsingin väkiluku kasvaa tasaisesti joka vuosi. Ainoat vuodet, kun Helsingin väestömäärä on pienentynyt, on ollut vuosina 1965-1975, siis koko Helsingin historiassa ja tämäkin kasvun pysähtymisen hetki johtui siitä, että tuohon aikaan Helsingin ympäryskuntiin, eli käytännössä Espooseen ja Vantaalle rakennettiin uusia asuinalueita, jotka houkuttelivat ihmisiä muuttamaan pois Helsingistä, mutta kuitenkin lähelle Helsinkiä. Helsingin väkimäärä rikkoi vuonna 2012 600.000 ihmisen rajan. Samaan aikaan on Helsingissä asuntojen hinnat nousset ja samalla myös vuokrat, eli siis asumiskustannukset ovat ylipäätään kasvaneet melko paljon.  Ihmisiä Helsinkiin tulee niin muualta Suomesta kuin ulkomailtakin, viimeaikoina erityisesti ulkomailta muuttavat ovat olleet suuressa roolissa Helsingin väkiluvun kasvussa.

Jonkinlaista asuntopulaa Helsingissä on ollut varmaankin kautta aikojen, mutta pahimmillaan se oli luonnollisesti sotien jälkeen, koska pommituksissa tuhoutui melko paljon asuntokantaa kantakaupungista. Nykypäivän Helsingin asuntopulaan vaikuttaa käytännössä se, että pääkaupunkiseudulla on tarjolla paljon työpaikkoja, erityisesti korkeammin koulutetuille. Esimerkiksi IT-alan työpaikoista kolmannes on Helsingissä. Helsinkiin ei viime vuosina ole rakennettu uusia vuokra-asuntoja läheskään samassa suhteessa kuin omistusasuntoja. Omistusasumisen suosiota selittää osalta esimerkiksi se, että Helsingissä työikäisestä väestöstä suurempi osa käy töissä (63%) kuin muualla maassa (57%), eli ihmisillä on varaa ostaa asuntoja. Edullinen vuokra-asunto Helsingistä voi olla turha toive, mutta joissain tapauksissa mahdollinen.

http://www.mtv3.fi/jokakoti/minisaitit/artikkeli.shtml/2011/03/1290269?asuminen/vuokraasuminen

On vuokra-asuntoja Helsingissä kuitenkin tarjolla. Vuokra-asuntoja kannattaa etsiskellä esimerkiksi Avaran nettisivuilta tai mutten vuokra-asuntojen välitykseen keskittyneiden palveluiden verkkosivuilta. Tuossa tekstin alapuolella on tuohon mainitsemaani Avaran verkkosivustoon linkki, jonka kautta pääsee selaamaan vapaita vuokra-asuntoja Helsingissä.

http://www.avara.fi/web/pages/vuokra-asunnot-helsinki

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *